5 Σεπ 2013

Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/9/2013


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε σήμερα 5/9/2013 γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,       
       «Σύμφωνα με ενημέρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα υπάρξουν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου με την έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2013-2014 αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 210  δασκάλους και 150 νηπιαγωγούς.
       Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη ενημέρωση υπάρχει κίνδυνος τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία, όπου οι θέσεις καλύπτονται κυρίως με αναπληρωτές, να μην ανοίξουν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα η απαραίτητη προετοιμασία (αποσπάσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό) που προβλέπεται πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Κρίσιμο θέμα αποτελεί και η ισομερής κατανομή όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία.
       Επίσης πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη επαρκών και κατάλληλων κτηρίων για τη διεξαγωγή με σωστό τρόπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς επίσης και η έλλειψη επαρκών πόρων για τη κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  • Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να λυθούν τα παραπάνω θέματα και να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα;

                                                                                                           
Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                                                               Νότης Μαριάς»